15 tipuri diferite de șosete pentru femei (imagini și diagramă)

Here’s the ultimate guide to socks for females where we note out all the different types of socks you can buy for your feet.

You may invest hours browsing through your closet to select clothes that will make you look your finest and shoes that will set you apart from the crowd. You might likewise spend hours doing makeup that’s spot-on and ironing your clothing up until all the creases are gone.

Dar în timp ce depuneți toate aceste eforturi atunci când vă îmbrăcați pentru o zi sau pentru orice altă ocazie specială, există un aspect al modei care este de obicei neglijat de majoritatea doamnelor.

Ați determinat ce este?

Șosete.

Primul lucru care îți vine în minte atunci când cunoști acest cuvânt este o pereche de șosete pufoase care îți țin de cald și te fac să te simți confortabil în timp ce te cuibărești în pat sau stai lângă șemineu cu o ceașcă de ciocolată caldă într-o noapte de iarnă. Cu toate acestea, șosetele sunt mai mult decât atât.

Fie că sunt subțiri sau groase, scurte sau lungi, doamnele și domnișoarele folosesc diverse tipuri de șosete la diferite tipuri de sărbători.

Many individuals don’t think much when buying a new set of socks. They will get a pair that attracts the eye, is the most inexpensive buy or often simply the very first set that they come across. This is due to the fact that they think that selecting a pair of socks is inconsequential. But the reality is just the opposite.

Șosetele sunt mult mai mult decât un tip de încălțăminte de bază.

Lungimea șosetelor, materialul din care sunt confecționate și tipul de șosete au un impact asupra aspectului tău general și asupra impresiei pe care o faci oamenilor. În plus, purtarea unor tipuri incorecte de șosete poate duce la picioare urât mirositoare, călcâie calofile și, în cazuri extreme, și la ciuperci și alte infecții ale pielii.

Therefore, it’s important to understand the various kinds of socks readily available so that your feet remain protected and you look beautiful from head to toe.

Iar dacă sunteți deja un iubitor al acestor articole de îmbrăcăminte și cumpărați mereu altele noi, atunci iată câteva seturi de șosete pe care să le adăugați la colecția dumneavoastră.

Sock-lungime diagramă

Diagrama de lungime a șosetelor
Diagrama de lungime a șosetelor

După lungimea șosetelor

Șosete până la gleznă

șosete de gleznă pentru femei
șosete de gleznă pentru femei

As the name recommends, these socks cover your foot as much as the ankle. They are likewise called ‘low cut socks’ because they are ideal to use with low cut shoes such as loafers or any other casual shoes. Ankle socks are the best choice if you want to protect your feet throughout gym sessions, running and other sports.

Atunci când sunt realizate cu un produs mai ușor, șosetele de gleznă pot fi folosite cu pantofi casual pentru a vă proteja picioarele de murdărie și praf.

Șosete de un sfert de lungime

șosete femei sfert șosete
șosete femei sfert șosete

Oarecum mai lungi decât șosetele până la gleznă, șosetele cu lungimea unui sfert se întind deasupra gleznelor, aproximativ până la tibie. Acestea sunt perfecte pentru a fi folosite în cazurile în care pantofii de sport pot declanșa bășici sau mușcături de pantofi sau dacă aveți în prezent zone delicate din cauza bășicilor declanșate de pantofii anteriori.

Majoritatea doamnelor folosesc aceste șosete pentru a-și proteja picioarele de asperități.

Șosete de lungime Crew

șosete de echipaj
șosete de echipaj

Doamnele cărora le place să facă drumeții sau să se delecteze cu alte activități fizice în aer liber adoră să poarte șosete cu lungimea unui echipaj. Aceste șosete sunt mai lungi decât șosetele de lungime sfert și pot să difere de la 6 la 8 centimetri în lungime totală.

Sportivele, în special jucătoarele de tenis, poartă șosete de lungime de echipaj pe toată durata meciurilor.

Puteți folosi șosete de lungime de echipaj în timpul sezonului de iarnă pentru a vă ține de cald, deoarece acestea oferă mai multă acoperire, deoarece ajung chiar sub mușchii gambei.

Șosete cu lungimea până la jumătatea gambei

Șosete cu lungimea până la jumătatea gambei
Șosete cu lungimea până la jumătatea gambei

După cum reiese din numele lor, șosetele de lungime medie sunt destul de asemănătoare cu șosetele de lungime până la vițel, cu excepția faptului că șosetele de lungime medie nu acoperă complet mușchii vițelului.

Mușchi pe lungimea gambei

Mușchi pe lungimea gambei
Mușchi pe lungimea gambei

Acest tip de șosete acoperă mușchii gambei. Ajung pur și simplu sub genunchi și sunt excelente pentru a rămâne confortabile pe tot parcursul iernilor. Ele sunt potrivite pentru exerciții în aer liber, însă sunt, de asemenea, frecvent disponibile în țesătura de plasă, astfel încât să poată fi purtate și cu anumite rochii formale.

Șosete până la genunchi

Șosete până la genunchi
Șosete până la genunchi

Indiferent dacă vă plac sau nu sezoanele de iarnă, ar trebui să aveți șosete până la genunchi dacă locuiți într-o locație care se confruntă cu ninsori sau ierni aspre. Acoperindu-vă picioarele până la tibie, gambă și după aceea la genunchi, aceste șosete oferă multă apărare și confort în sezonul rece.

De asemenea, aceste șosete se potrivesc considerabil sub cizmele lungi.

Având în vedere că oferă o mare acoperire și au un aspect sofisticat, șosetele până la genunchi prevalează în codurile de rochii pentru angajatele de sex feminin de pe piețele de transport aerian și de îngrijire a sănătății. Lungimea rămâne aceeași, însă materialul pentru șosetele utilizate în acest scop poate fi mai subțire.

Stewardesele și gazdele de la numeroase companii aeriene poartă șosete simple până la genunchi ca parte a uniformei lor.

Șosete până la coapse

Șosete până la coapsă
Șosete până la coapsă

Șosetele până la coapse sunt genul suprem de șosete pe care să le asortezi cu fuste.

La fel ca toate celelalte șosete, acestea sunt disponibile într-o varietate de materiale și culori diferite.

Ciorapii simpli până la coapse, cu fuste de dimensiuni medii în carouri sau poate simple, fac parte de obicei din uniformele școlare pentru femei. Doamnele cărora le plac ținutele funky combină șosetele înalte colorate cu fuste scurte sau fuste scurte pentru un stil excentric. Pe lângă faptul că sunt viu colorate, astfel de șosete înalte până la coapse sunt, de asemenea, de obicei imprimate cu diverse stiluri și modele.

Șosete de amortizare Slip-on

Șosete de amortizare Slip-on
Șosete de amortizare Slip-on

Aceste șosete sunt mai degrabă comparabile cu șosetele de gleznă. Singura diferență este că șosetele de amortizare slip-on sunt oarecum mult mai scurte decât șosetele până la gleznă. În plus, șosetele de amortizare slip-on sunt realizate dintr-un material mult mai ușor decât orice alt tip de șosete.

Not using socks leads to foul-smelling feet and even broke heels over time. No matter how thin the socks are, there must be some layer between your foot and the shoe. When its winter season, these socks are the go-to for all females who don’t desire to use socks other than.

Este întotdeauna util să păstrați un set sau două de șosete de tip slip-on, datorită faptului că nu sunt aproape deloc evidente și, din acest motiv, completează chiar și pantofii eleganți și oficiali.

Ballerina dancers particularly use slip-on cushioning socks since their light and elastic material enhances their thin, practically cloth-like ballerina shoes and also since these socks do not prevent the ballerinas’ quick movements.

În plus, aceste șosete sunt prima opțiune a tuturor doamnelor care doresc să folosească șosete pentru a-și asigura picioarele, dar nu doresc ca șosetele să fie vizibile.

Șosete Painkiller

Șosete Painkiller
Șosete Painkiller

Aceste tipuri de șosete sunt dezvoltate special pentru femeile atletice care se confruntă de obicei cu disconfort la nivelul arcului, cu dureri de călcâi, cu disconfort la nivelul călcâiului și cu alte dureri și probleme comparabile ale picioarelor asociate cu mișcarea rapidă sau cu purtarea de pantofi sport strâmți.

Șosetele Painkiller folosesc un produs foarte moale și confortabil, care oferă zone de compresie pentru a reduce disconfortul și a evita ca durerea să se repete.

Fibrele antimicrobiene din aceste șosete nu numai că absorb transpirația, dar oferă o senzație de curățenie, prospețime și uscăciune pe tot parcursul sesiunilor de antrenament sau al activităților sportive. Ca urmare, nu numai că mirosul piciorului este redus la minimum, însă sunt evitate și infecțiile cutanate, cum ar fi dezvoltarea de ciuperci rezultate din cauza șosetelor umede și transpirate.

Șosete tricotate

Șosete tricotate
Șosete tricotate

Inutil să mai spunem că șosetele tricotate sunt făcute din lână.

Nu numai că vă țin picioarele calde, dar diferitele tipuri de tricotaje, împreună cu modelele croșetate, creează șosete cu adevărat tradiționale, dar elegante.

Ladies who enjoy or understand to knit frequently make one on their own while others are eager to purchase some sets off the shelf due to the fact that knitted socks are a must-have in every lady’s winter closet.

Șosete pentru picioare

Șosete pentru picioare
Șosete pentru picioare

Ciorapii de picior sunt în general confecționați din fire de bumbac natural, dar tipurile disponibile în comerț pot folosi și bumbac artificial.

Aceste tipuri de șosete sunt de obicei alese de fetele de vârstă școlară, deoarece șosetele de încălzire a picioarelor au întotdeauna un aspect elegant. Decorarea acestor șosete cu nasturi mari, șireturi sau orice alte accesorii și folosirea lor cu blugi sau fuste conferă un aspect cu adevărat elegant și remarcabil.

Șosete transparente

Șosete transparente
Șosete transparente

Confecționate dintr-o combinație de spandex, poliester și bumbac, șosetele transparente au devenit de fapt cel mai recent model al sezonului de vară.

They are nearly completely transparent and function a lot like a pantyhose– except that these just cover your feet. Do you know a girl who does not wish to use the long net leggings in summer season, however, wants her feet to look smooth and fairer?

Șosetele transparente se potrivesc perfect pentru ei.

Aceste șosete sunt, de asemenea, decorate cu diferite stiluri și modele la glezne, picioare și degete. De asemenea, modelele sunt imprimate în diferite culori pentru a se potrivi cu diverse ținute.

Alții Sock

Șosete cu vârfuri despicate

Șosete cu vârfuri despicate
Șosete cu vârfuri despicate

Se spune că modelul de șosete cu vârful despicat provine din Asia sau, mai exact, din India. Dar oricare ar fi cazul, femeile din întreaga lume sunt de fapt recunoscătoare pentru această creație genială.

Șosetele cu vârfuri despicate au un nume evident. În loc de o cusătură constantă, ca la toate șosetele tradiționale, șosetele cu deget divizat au un compartiment separat pentru degetul mare și un alt compartiment pentru degetele care rămân. Destul de asemănător cu mănușile purtate la mâini.

Șosetele cu vârful despicat sau vibrante pot fi purtate cu delicatețe cu pantofi sau papuci, în timp ce șosetele simple și decente cu vârful despicat sunt acum folosite progresiv de femei chiar și cu papuci de lux.

Șosete cu plasă de pește

Șosete cu plasă de pește
Șosete cu plasă de pește

Fishnet socks are so-called because they are formed from the internet that looks similar to a fisher’s internet.

Spre deosebire de toate celelalte șosete care, în general, vin în numeroase modele și culori diferite, șosetele cu plasă sunt disponibile doar în culorile alb și negru.

Lungimea acestor șosete și lățimea găurilor din pânza folosită pot fi diferite de la un producător la altul. Un lucru este cert: șosetele cu plasă de pește sunt un accesoriu de sărbătoare deosebit, care poate umfla orice ținută simplă. Aceste șosete sunt foarte versatile prin însăși natura lor. Șosetele din plasă de tip sfert de lungime pot fi folosite cu o mulțime de sandale, șosetele din plasă de tip crew length pot fi folosite cu pantofi de pânză, în timp ce șosetele din plasă înalte până la coapsă pot fi purtate cu rochii la evenimente casual și semi-formale.

Șosetele cu plasă de pește arată fantastic vor toate sandalele deschise la picioare.

Șosete de plasă de gard

Șosete de plasă de gard
Șosete de plasă de gard

Mărește de câteva ori golurile din șosetele cu plasă de pește și vei obține șosete cu plasă de gard.

Este de la sine înțeles că aceste șosete nu oferă aproape deloc protecție. Mai degrabă, ele fac parte dintr-o vestimentație unică și sunt purtate în general de femei în cluburi, la petreceri de dans sau la alte ocazii de distracție acasă, cum ar fi o ieșire de sâmbătă seara cu prietenii.

Fence net socks can be found in one size that fits females of all heights and ages since they are made from highly flexible yet resilient products– a mix of spandex and acrylic.

Deci, acum că sunteți la curent cu toate tipurile de șosete disponibile pentru femei, asigurați-vă că le alegeți pe cele ideale pentru a se potrivi cu ținuta dumneavoastră.

La urma urmei, o ținută asortată cu șosete potrivite îi poate face pe ceilalți să se dea de gol.

Altele Mai multe:

6 tipuri de șosete (și când să le porți) + lungimi de șosete explicate

8 tipuri diferite de șosete - Indicații despre cum să le porți

Basics of custom socks – socks length

Lasă un comentariu