Totul despre șosete de imprimare prin sublimare

Acum, șosetele de imprimare prin sublimare a colorantului pot fi cele mai populare metode de procesare a șosetelor. Deoarece metoda tradițională de tricotare a șosetelor este abandonată, iar limitarea culorilor este eliminată, orice design colorat poate fi aplicat pe șosete. O perioadă de execuție mai scurtă, orice imagine poate fi imprimată direct, iar elasticitatea și confortul șosetelor pot fi păstrate în același timp, toate aceste avantaje fac această tehnologie foarte atractivă.

Deci, cum funcționează șosetele imprimate prin sublimare? Totul despre imprimarea șosetelor poate fi găsit în acest articol.

Ce părere au oamenii despre imprimarea șosetelor?

When Thomas E. Dewey participated in the election in 1984, he wore a T-shirt with the words “Dew-It with Dewey” printed, which made people notice the magic of this blank canvas. Soon afterward, in the 70-80s, the cultural T-shirt was sought after wildly.

Dew It cu Dewey
Dewey a pierdut campania, dar îi știm tricoul
de la: https://moyatees.wordpress.com/2011/01/29/the-history-of-the-t-shirt/

However, it was a pity that printed socks did not be recorded in history because there was no similar promotion done by such an iconic figure. But people’s ideas were the same, they had been tired of those boring monochrome socks, while people’s imagination was limited by so many limitations of traditional knitting. Consumers and businessmen were eagerly looking forward to a new way of expanding the socks market. Perhaps on a certain ordinary day, some unique socks would be produced by integrating the inspiration brought by printed T-shirts and the dye-sublimation technology.

Tehnologia șosetelor imprimate prin sublimare

Tehnologia de sublimare a colorantului a apărut încă din 1957(Sublimare cu vopsea tipărire), dar a fost aplicat la producția de șosete încă din epoca modernă.

În primul rând, imprimați modelele pe o hârtie cu peliculă mare, folosind un colorant special (cu caracteristici de sublimare). Și apoi, comprimați hârtia și șosetele strâns și aplicați presiune și temperatură ridicată (în jur de 200 ℃) pe ele. În acest fel, pigmentul solid va fi sublimat în molecule de gaz instantaneu, iar aceste molecule de gaz vor adera imediat la poliesterul lipit și la alte fibre sintetice și vor fi fixate pe ele. În cele din urmă, culorile vor fi transferate pe șosete.

sublimare șosete imprimare șosete
Imprimantele de șosete cu sublimare sunt imprimante cu jet de cerneală obișnuite cu coloranți speciali.

Spre deosebire de imprimarea digitală directă, care are nevoie de o suprafață plană, imprimarea prin sublimare are nevoie de un mediu care să transporte pigmentul în loc să fie imprimat direct pe șosete.

Avantaje

Pe șosete pot fi imprimate orice culoare și design.

Modelul nu se va desprinde la fel de ușor ca în cazul imprimării offset.

Reproducere ridicată a culorilor.

Confortul nu va fi afectat.

Procesul de producție este simplu, fiind necesare doar șosete solide ca pânză.

Deoarece utilizează tehnologia de imprimare, poate fi produsă și copiată rapid.

Se vor produce mai puține ape uzate și va fi mai prietenos cu mediul înconjurător, deoarece pigmentul este sublimat prin mediu.

Dezavantaje

Pigmentul de gaz sublimat se va difuza, deoarece absorbția bumbacului este foarte puternică, ceea ce va face ca modelele imprimate să fie neclare. Prin urmare, modelele nu pot fi imprimate pe șosete cu un conținut ridicat de bumbac.

Modelele vor fi întinse după ce șosetele sunt purtate pe picioare, ceea ce face să apară culoarea albă de fundal.

Apariția unor cute albe nu poate fi evitată la joncțiunea dintre partea din față și cea din spate, aceasta fiind evidentă mai ales la șosetele de culoare închisă.

După temperaturi ridicate, șosetele își vor pierde din elasticitate.

Modelele nu pot fi imprimate pe șosete negre sau închise la culoare, deoarece vor fi acoperite de culoarea neagră.

Domeniul de aplicare al șosetelor de imprimare prin sublimare a colorantului

Personalizarea șosetelor: Se pot realiza modele rapide bazate pe șosete albe, deoarece șosetele imprimate pot fi produse rapid, iar orice model poate fi imprimat cu ușurință. Dacă urmăriți tendințele în materie de șosete, trebuie să știți că oamenii se dau în vânt după șosetele de față, care provin de la unele magazine online de personalizare a șosetelor.

Afacere de început: De ce aveți nevoie pentru a începe o afacere de tipărire a șosetelor? Cu doar o imprimantă, o mașină de călcat și câteva șosete, puteți începe cu doar $3000.

Cadouri de afaceri: Tipăriți marca și site-ul dvs. pe șosete și trimiteți-le cadou sau angajaților dvs.; astfel, marca dvs. va deveni mai puternică.

Surpriză pentru membrii familiei: Motivul pentru care șosetele pentru fețe și șosetele pentru animale de companie pe care le-am menționat mai sus sunt atât de populare este că oamenii acordă din ce în ce mai multă atenție personalității. Pe care dintre ele ai alege-o, un cadou plictisitor și obișnuit sau șosete imprimate cu portretul membrilor familiei tale?

Pe scurt, șosetele de imprimare prin sublimare care pot fi produse cu ușurință vor fi tendința viitorului, oamenii vor acorda tot mai multă atenție personalității. Nu ratați afacerea de tipărire a șosetelor atunci când căutați următorul cadou sau o nouă idee de afaceri.

oksox este întotdeauna aici pentru a vă satisface orice nevoie de șosete personalizate.

Lasă un comentariu