Alles over dye sublimatie bedrukking sokken

Nu is de sublimatiedruk de meest populaire verwerkingsmethode voor sokken. Aangezien de traditionele sokkenbreimethode wordt verlaten en de kleurenbeperking wordt verwijderd, kan om het even welk kleurrijk ontwerp op sokken worden toegepast. Een kortere doorlooptijd, om het even welke beelden kunnen direct worden gedrukt, en de elasticiteit en het comfort van sokken kunnen tegelijkertijd worden gehandhaafd, al deze voordelen maken deze technologie zeer aantrekkelijk.

Dus, hoe werken de sublimatie bedrukte sokken? Alles over het bedrukken van sokken vindt u in dit artikel.

Hoe denken mensen over sokken bedrukken?

When Thomas E. Dewey participated in the election in 1984, he wore a T-shirt with the words “Dew-It with Dewey” printed, which made people notice the magic of this blank canvas. Soon afterward, in the 70-80s, the cultural T-shirt was sought after wildly.

Dew It with Dewey
Dewey verloor de campagne, maar we kennen zijn T-shirt
van: https://moyatees.wordpress.com/2011/01/29/the-history-of-the-t-shirt/

However, it was a pity that printed socks did not be recorded in history because there was no similar promotion done by such an iconic figure. But people’s ideas were the same, they had been tired of those boring monochrome socks, while people’s imagination was limited by so many limitations of traditional knitting. Consumers and businessmen were eagerly looking forward to a new way of expanding the socks market. Perhaps on a certain ordinary day, some unique socks would be produced by integrating the inspiration brought by printed T-shirts and the dye-sublimation technology.

De technologie van sublimatie bedrukte sokken

De kleurstof sublimatie technologie was al in 1957 uitgevonden.Dye-sublimatie afdrukken), maar werd sinds de moderne tijd toegepast bij de productie van sokken.

Eerst worden de patronen met een speciale kleurstof (met sublimatie-eigenschappen) op papier met een hoge glans gedrukt. En dan, druk het document en de sokken dicht samen en pas hoge druk en hoge temperatuur (rond 200 ℃) op hen toe. Op deze manier zal het vaste pigment onmiddellijk in gasmolecules worden gesublimeerd, en deze gasmolecules zullen zich onmiddellijk aan de gebonden polyester en andere synthetische vezels hechten en op hen worden gefixeerd. Tenslotte zullen de kleuren op de sokken worden overgebracht.

sublimatie sokken print
Sublimatie sokken printers zijn gewone inkjet printers met speciale kleurstoffen

In tegenstelling tot de directe digitale druk, waarvoor een vlakke ondergrond nodig is, heeft de dye-sublimatiedruk een drager nodig om het pigment te dragen, in plaats van rechtstreeks op de sokken te drukken.

Voordelen

Elke kleur en ontwerp kan worden afgedrukt op de sokken.

Het patroon zal er niet zo gemakkelijk afvallen als bij offsetdruk.

Hoge kleurweergave.

Het comfort zal niet worden aangetast.

Het productieproces is eenvoudig, alleen stevige sokken zijn nodig als canvas.

Omdat het gebruik maakt van druktechnologie, kan het snel worden geproduceerd en gekopieerd.

Er zal minder afvalwater worden geproduceerd en het is vriendelijker voor het milieu omdat het pigment door het medium wordt gesublimeerd.

Nadelen

Het gesublimeerde gaspigment zal diffunderen omdat het absorberend vermogen van katoen zeer sterk is, waardoor de gedrukte patronen onduidelijk zullen worden. Daarom kunnen patronen niet worden gedrukt op sokken met een hoog katoengehalte.

De patronen worden uitgerekt nadat de sokken aan de voeten zijn gedragen, waardoor de witte achtergrondkleur wordt getoond.

Het ontstaan van witte plooien op de overgang van de voor- en achterzijde kan niet worden vermeden; dit is vooral duidelijk bij donkere sokken.

Na hoge temperatuur zullen sokken wat elasticiteit verliezen.

Patronen kunnen niet op zwarte of donkere sokken worden gedrukt omdat zij dan door de zwarte kleur worden bedekt.

Het toepassingsgebied van sokken met kleurstofsublimatiedruk

Sokken op maat: Snelle ontwerpen op basis van witte sokken kunnen worden voltooid omdat bedrukte sokken snel kunnen worden geproduceerd, en alle patronen kunnen gemakkelijk worden afgedrukt. Als u de trend van sokken volgt, moet u weten dat mensen wild worden van gezichtssokken die afkomstig zijn van sommige online winkels voor sokaanpassing.

Startende onderneming: Wat heb je nodig voor het opstarten van een sokken print bedrijf? Met alleen een printer, een strijkmachine, en wat sokken, kunt u starten met slechts $3000.

Relatiegeschenken: Print uw merk en website op de sokken, en stuur ze uit als geschenk of aan uw werknemers, het zal uw merk krachtiger maken.

Verrassing voor familieleden: De reden waarom de gezichtssokken en de huissokken die ik al eerder noemde zo populair zijn, is dat mensen nu meer en meer aandacht besteden aan persoonlijkheid. Wat zou u kiezen, een saai en gewoon cadeau, of bedrukte sokken met het portret van uw familieleden?

Kortom, de dye-sublimatie druksokken die gemakkelijk kunnen worden geproduceerd zullen de trend van de toekomst zijn, mensen zullen meer en meer aandacht besteden aan persoonlijkheid. Mis de sokken print business niet wanneer u op zoek bent naar uw volgende cadeau of nieuw business idee.

oksox is er altijd om te voldoen aan al uw aangepaste sokken behoeften.

Laat een reactie achter