Всичко за сублимационния печат на чорапи

Сега сублимационният печат на чорапи е най-популярният метод за обработка на чорапи. Тъй като традиционният метод за плетене на чорапи е изоставен и ограничението на цветовете е премахнато, всеки цветен дизайн може да бъде приложен към чорапите. Всички тези предимства правят тази технология много привлекателна, тъй като е по-кратък периодът на изпълнение, всякакви изображения могат да бъдат отпечатани директно, а еластичността и удобството на чорапите могат да бъдат запазени в същото време.

И така, как работи сублимационният печат на чорапи? Всичко за печатането на чорапи можете да намерите в тази статия.

Какво мислят хората за печатането на чорапи?

When Thomas E. Dewey participated in the election in 1984, he wore a T-shirt with the words “Dew-It with Dewey” printed, which made people notice the magic of this blank canvas. Soon afterward, in the 70-80s, the cultural T-shirt was sought after wildly.

Оросяване с Дюи
Дюи губи кампанията, но ние знаем неговата тениска
от: https://moyatees.wordpress.com/2011/01/29/the-history-of-the-t-shirt/

However, it was a pity that printed socks did not be recorded in history because there was no similar promotion done by such an iconic figure. But people’s ideas were the same, they had been tired of those boring monochrome socks, while people’s imagination was limited by so many limitations of traditional knitting. Consumers and businessmen were eagerly looking forward to a new way of expanding the socks market. Perhaps on a certain ordinary day, some unique socks would be produced by integrating the inspiration brought by printed T-shirts and the dye-sublimation technology.

Технология на сублимационно отпечатаните чорапи

Технологията за сублимация на багрила е създадена още през 1957 г.(Сублимация с багрило печатане), но се прилага при производството на чорапи от съвременността.

Първо, отпечатайте моделите върху хартия с висока степен на пилинг, като използвате специална боя (със сублимационни характеристики). След това компресирайте плътно хартията и чорапите и ги подложете на високо налягане и висока температура (около 200 ℃). По този начин твърдият пигмент ще се сублимира незабавно в газови молекули, а тези газови молекули ще се залепят незабавно към свързаните полиестерни и други синтетични влакна и ще се фиксират върху тях. Накрая цветовете ще се прехвърлят върху чорапите.

сублимационен печат на чорапи
Сублимационните принтери за чорапи са обикновени мастиленоструйни принтери със специални багрила.

За разлика от директния цифров печат, който се нуждае от равна повърхност, сублимационният печат се нуждае от среда, която да пренесе пигмента, вместо да се печата директно върху чорапите.

Предимства

Върху чорапите могат да бъдат отпечатани всякакви цветове и дизайн.

Моделът не пада толкова лесно, колкото при офсетовия печат.

Висококачествено възпроизвеждане на цветовете.

Комфортът няма да бъде засегнат.

Процесът на производство е прост, необходими са само плътни чорапи като платно.

Тъй като се използва технология за печат, той може да се произвежда и копира бързо.

Ще се отделят по-малко отпадни води и ще се щади околната среда, тъй като пигментът се сублимира чрез средата.

Недостатъци

Сублимираният газов пигмент ще се разсее, тъй като абсорбиращата способност на памука е много силна, което ще направи отпечатаните модели неясни. Поради това моделите не могат да се отпечатват върху чорапи с високо съдържание на памук.

Моделите се разтягат, след като чорапите се обуят на краката, поради което се вижда белият цвят на фона.

Появата на бели гънки не може да бъде избегната на мястото на съединяване на предната и задната страна, като това е особено очевидно при тъмните чорапи.

След висока температура чорапите губят еластичността си.

Моделите не могат да бъдат отпечатани върху черни или тъмни чорапи, защото ще бъдат покрити с черен цвят.

Обхват на приложение на сублимационния печат на чорапи

Персонализиране на чорапи: Могат да бъдат завършени бързи проекти, базирани на бели чорапи, тъй като отпечатаните чорапи могат да бъдат произведени бързо и всякакви модели могат да бъдат отпечатани лесно. Ако следите тенденциите при чорапите, трябва да знаете, че хората полудяват по чорапите с лице, които са от някои онлайн магазини за персонализиране на чорапи.

Стартиране на бизнес: Какво ви е необходимо за стартиране на бизнес за печат на чорапи? Само с принтер, машина за гладене и няколко чорапа можете да започнете дейност само с $3000.

Бизнес подаръци: Отпечатайте марката си и уебсайта си върху чорапите и ги изпратете като подарък или на служителите си - това ще направи марката ви по-силна.

Изненада за членовете на семейството: Причината, поради която чорапите за лице и чорапите за домашни любимци, за които вече споменах, са толкова популярни, е, че сега хората обръщат все повече внимание на личността. Кое бихте избрали - скучен и обикновен подарък или чорапи с щампа с портрета на членовете на семейството ви?

Накратко, чорапите за сублимационен печат, които могат да се произвеждат лесно, ще бъдат тенденцията на бъдещето, хората ще обръщат все повече внимание на личността. Не пропускайте бизнеса с печат на чорапи, когато търсите следващия си подарък или нова бизнес идея.

oksox е винаги насреща, за да посрещне всяка ваша нужда от персонализирани чорапи.

Оставете коментар