8 различни вида чорапи - насоки как да ги носите

Before you brush off that using socks is no brain surgery and selecting them is not such a huge offer, listen up– their type, length, and material matters– a lot! Aesthetically, they require to be on point, and otherwise too. If you do not handle them properly, you may wind up with calluses or intensify the existing ones, cracks, and foul-smelling feet (ugh… such a turn-off!).

And, needless to state, you will end up being individuals repellent. You might do it unknowingly. However, that’s next to’s the point. Simple information like these make a world of distinction, so let’s leave no stone unturned.

Because we are at it, we’ll dig much deeper, one scroll at a time. Let’s go!

8 различни вида чорапи с имена

Now, let’s learn about the different types and how/when to utilize them.

  1. Чорапи с дължина до глезена
  2. Чорапи с четвърт дължина
  3. Чорапи с дължина на екипажа
  4. 4.Mid-Calf дължина чорапи
  5. Чорапи с дължина на прасеца
  6. Чорапи с дължина до коляното
  7. Високи чорапи за бедрата
  8. Подплънки Slip-On

 

1.Ankle Length чорапи

чорапи за глезена
чорапи за глезена

Ако сте се чудили какво да използвате за обувки с ниска кройка, като мокасини, ежедневни обувки или просто нещо, с което да закрепите краката си, тези са идеални. Както подсказва името, чорапите с дължина до глезена покриват краката ви до глезените и са подходящи за всички ежедневни събития. Освен това те изглеждат модерно и стилно.

– Perfect With– Low and informal cut shoes for sports, running, fitness center, and so on

– Meant For– Both males and females.

2.Quarter Length чорапи

къси чорапи екипаж/четвърти чорапи
къси чорапи екипаж/четвърти чорапи

Чорапът с дължина една четвърт е малко над глезените и покрива прасците ви. Те ви предлагат отлична защита и предпазват задната част на краката ви от мехури и ухапвания от обувки.

– Perfect With– Informal shoes– primarily for men for both official and casual functions. Ladies can wear them with their running shoes.

– Meant For– Males and female, depending upon their requirement.

Чорапи с дължина 3.Crew

чорапи на екипажа
чорапи на екипажа

Чорапите с дължина на екипажа се използват през зимните сезони и за външни упражнения като туризъм, бягане и т.н. Дължината им е от 6 до 8 инча, така че в зависимост от дължината на краката ви те могат да стигнат до мускулите на прасците ви. Те предлагат изключителна защита и покритие.

– Perfect With– Casual or running shoes– for casual purposes and physical activities. In the house during winters.

– Meant For– Men and women, depending upon their requirement.

4.Mid-Calf дължина чорапи

Чорапи с дължина до средата на прасеца
Чорапи с дължина до средата на прасеца

Чорапите с дължина до средата на прасеца стигат до мускулите на прасеца, но не ги покриват напълно, както чорапите с дължина до прасеца. Обикновено те се предлагат във вълнен вариант, за да поддържат краката ви топли през зимата, особено за хора, които се занимават с физически дейности. Те също така могат да бъдат намерени в мрежест и прозрачен плат за дамите.

– Perfect With– Running or casual shoes. Perfect for exercises and informal purposes. In your home throughout winters.

– Meant For– Males and female.

5.Чорапи с дължина на прасеца

чорапи над прасеца
чорапи над прасеца

Чорапите с дължина до прасеца покриват мускулите на прасеца и са малко под коляното. Обикновено спортните хора и атлетите ги носят заради защитата, която осигуряват.

– Perfect With– Running or sports shoes. Perfect for exercises and high strength outside exercises.

– Meant For– Primarily for males.

6.Knee Length чорапи

дължина на чорапите - до коляното
socks length – knee

През зимата жените използват чорапи с дължина до коляното, обикновено под ботушите си. Те служат като възглавница и включват допълнителен слой за поддържане на топлината на краката. Те се използват широко в авиацията и хотелиерството като част от униформите.

– Perfect With– Run sneakers or long boots. Great for sports and winter boots. You can likewise use them in your home throughout harsh winter seasons.

– Meant For– Males and female.

7.Thigh High чорапи

дължина на чорапите - до бедрото
socks length – Thigh-high

Те надхвърлят коленете ви. Отлична идея за жените е да ги комбинират с поли. Ако искате да добавите малко фънк към облеклото си, можете да опитате и чорапите с щампи. Чорапи с височина на бедрата всичко, което знаем шотландски мъже и жени, които ги използват с полите си до коляното, това може да е първата ви мисъл.

– Perfect With– Running or sports shoes and boots.

– Meant For– Both females and males.

8.Slip-On Paddings

Подхлъзване на подплънки
Подплънки Slip-On

Обувките тип "слип-он" са тънки и образуват защитен слой, който е подходящ за мокасини, балерини или обувки с ниска кройка. Тъй като не е възможно да не носите чорапи (да, краката ви ще миришат), слип-он подложките са вашият избор.

– Perfect With– Low cut loafers, shoes, and ballerina shoes.

– Meant For– Both males and females.

Чорапите са също толкова важни, колкото и всяка друга част от облеклото. Просто запомнете това и то ще ви направи щастливи.

 

Отговорете на някои въпроси

Имам син костюм, какъв цвят чорапи да съчетая?

Чорапите съвпадат с панталоните ви, което ги прави с подходяща форма на модела, без да се чупят, това е най-лесният начин. Ако искате да изберете за нещо готино, тогава, по всички методи, опитайте неонови цветове, чорапи с надписи или всичко, което ви се струва приятно.

Когато нося сив костюм с какъв цвят чорапи?

Току-що говорихме, че съчетаването на чорапите с панталоните е основният метод. Ако искате да направите това, отговорът е да изберете сив чорап, но бихте могли да го направите и с тъмни цветове като черно или тъмносиньо. Или пък напълно да преместите оборудването и да следвате тенденциите за блестящи и ярки чорапи. За малко по-небрежен външен вид може напълно да излезете навън и да се забавлявате.

Какви чорапи да използвате с мокасини?

Тъй като мокасините са с ниска кройка, те се съчетават с подплънки. Всичко останало може да изглежда нестандартно и неудобно.

Когато нося ботуши, какъв тип чорапи са подходящи?

За зимните дълги ботуши са подходящи всякакви чорапи от глезена до коляното, в зависимост от дължината на ботушите. За ботуши с дължина до глезена изберете чорапи с дължина до глезена, с дължина на екипажа или с дължина до четвърт. За по-дългите ботуши можете да изберете чорапи, които ви осигуряват по-голямо покритие.

 

Други Още:

Basics of custom socks – socks length

6 вида чорапи (и кога да ги носим) + обяснение на дължините на чорапите

15 различни вида чорапи за дами (снимки и диаграма)

Оставете коментар